NWWI / NHG taxatie

Als u een NHG en/of NWWI taxatie nodig heeft voor een woning in Zuid Limburg, is het belangrijk dat u dit laat uitvoeren door een betrouwbaar, professioneel en deskundig taxateur. Een erkende taxateur wiens taxatierapport wordt geaccepteerd door de NHG en alle banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

NHG

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Met de NHG betaalt u een lagere hypotheekrente. De rentekorting kan oplopen tot 0,8%. Dat betekent elk jaar opnieuw honderden euro's voordeel.

NWWI voldoet aan alle eisen voor NHG taxaties. Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt door alle hypotheek geldverstrekkers en NHG geaccepteerd. Onze taxateur is aangesloten bij het NWWI waardoor het taxatierapport door alle hypotheek geldverstrekkers en NHG zal worden geaccepteerd.

NWWI validatie

Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode.

Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt door alle hypotheek geldverstrekkers en stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geaccepteerd (NHG).

Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt. Door taxateurs betrouwbare taxatieproducten te bieden, schept het instituut de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Taxaties die duidelijke, op de situatie toegespitste informatie leveren. Zo ontstaan maatproducten.

Het NWWI wordt branchebreed gedragen. De oprichting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en vastgoeddeskundigen (NVM) en Vereniging VBO Makelaar (VBO).